emmeny

Alla inlägg under december 2012

Av Emelie - 12 december 2012 23:38

Igår efter lunch rullade jag till min syster. Hon trodde att jag kom för att sno lite kaffe. Föga anade hon den listiga plan jag kokat ihop. För sanna mina ord, den var genialisk! Jag drog med henne på shoppingtur. Vi gjorde Erikslund osäkert!


Åkte till Jysk först. Där hittade jag en ljusslinga till granen -LED ska det vara! Jag hittade även ett par trasmattor i alldeles perfekt färg för köket. Köpte en lång (2,4 m) och en kortare (1,6 m). Besvikelsen var stor när jag kom hem och lade ut dem. De såg verkligen ut som en fis i vinden. Alldeles på tok för smala!

Hur som, så blev nästa stopp Rusta. Där fann jag en julklapp och ett par kängor. Kängorna var ordentligt fodrade och kostade hela 80 kr!! Bra där!!

Se övriga butikerna vart det inte några inköp i, förutom middag på Ikea.

Av Emelie - 11 december 2012 10:58

Gårdagen innehöll upprop på nya kursen, Estetiska lärprocesser i teori och praktik. Det närmade sig närmast upplopp i klassrummet då 100 elever skulle dela in sig i klasser.

Var duktigt trött i huvudet när jag kom hem sedan. Somnade ett par timmar innan jag gick ut till Mary. Red en liten sväng:-) hon var riktigt fin men det vart bara en kortis.

När jag kom in var Tårtan här på husesyn. Trevligt som alltid.

Av Emelie - 9 december 2012 23:23

Idag har det vart full rulle från morgon till kväll. Har knappt hunnit med att pusta.

Imorse intogs en snabb frulle sedan åkte vi och hämtade syster. Stannade till på bauhaus en snabbis innan vi styrde norrut. De hade inte så mycket kul på hembygdsgården i västanfors men två julklappar fick jag med mig hem. Vi åkte till sura sedan, för att besöka deras julmarknad. Fullt med folk var det minsann.

Det enda som kom med därifrån var en välkommen-skylt till kransen jag fick av Michaela. Efter att ha gått fram och tillbaka där i byn försvann J med systersonen och vi andra gick upp till mormor på fika. Sedan styrde jag kosan hemåt. Skrev om lite på tentan och mailade. Skrev ut pappersexemplaren och försättsbladen. När jag kom ner höll J på med tätningslister vid dörrarna så det var ganska kyligt inne.

Jag gick ut och gjorde stallet. Fixade och kvällsfodrade. Sedan åkte jag och j till stan för att lämna in tentan. Stannade till på Max så jag fick lite mat i magen. Det var ett dåligt val tydligen för min mage är nu i uppror.

Nu är jag sjukt trött så ska släcka för idag nu. Imorgon börjar ny kurs så iväg till Eskilstuna blir det.

Av Emelie - 9 december 2012 00:42

Av Emelie - 9 december 2012 00:41

Dagen har vart fylld med stjärnor!

Imorse när jag vaknade fick jag kaffe på sängen (betydligt bättre än att bli biten). Maken hade gått upp i ottan för att baka finska julstjärnor så det ville han bjuda på. När jag fått i mig ett par koppar kaffe satte jag mig och skrev. Tre timmar (eller så) senare var jag i princip klar. Puh.

Jag hade bytt stallskift så jag hade eftermiddagen idag. Vid tre gick jag ur, mockade åt Mary och tog in alla kusar. Funderade på hur jag skulle göra med damen då hon stått ett par dagar. Jag och Suss A beslutade om en spontan löshoppning. En liten kombination byggdes upp och Mary hoppade så fint. Lilla stjärnan! Angel var det värre med, hon hade lite ont i ett ben och ville inte lyfta så det vart inte mycket till hopp där. Pysslade lite med Mary och flätade både man och svans.

Jag gick in och spelade en stund. Gick bra och dåligt. Tur att det är stabilt. Framåt halv nio drog jag mig ut i den stjärnklara vinterkvällen för att sopa och fodra. Lagom tills jag var klar rullade J upp på gården med pizza.

Efter pizzan var nertryckt i magen vart det mer spelande med mina stjärnor. Dock var det värre än värst med servrarna så det var svårt att få flyt.


Imorgon ska jag och Sis ut på äventyr. Julmarknad:-) så nu är det bäst att natta sig.

Av Emelie - 7 december 2012 21:50

Jag blev brutalt väckt imorse, Robbie bet tag i mitt finger så hårt att jag trodde det skulle gå hål. JÄKLAR vad ont det gjorde! Han tyckte helt klart att jag sovit för länge och att det var dags att stiga upp. Så det gjorde jag. På med lite kaffe och fram med litteratur och sätta igång med skrivandet. Det har gått fruktansvärt tungt, men det är iaf på gång. Så jag får väl sona för mina synder och skriva i helgen. 


Jag spelade några matcher också, inte så bra alla gånger men slutade på plus iaf så det är ju positivt. Sällskapet är ju alltid det bästa, även om det ibland orsakar att man tappar fokus på spelet. Jag tog mig en liten powernap på eftermiddagen, en lagom kort. Sedan tinade jag upp bilen och for ut till syster på en fika. Hon hade köpt en fin present till mig, egentligen en bordstablett men den får bli en väggbonad i mitt kök istället. tack sis!


När jag kom hem därifrån gick jag ut till bushönan i stallet. Fixade åt henne och lyckades smacka in handen i väggen när hon ville tjuva hö, så jag har skapligt ont i långfingret nu. Är huvudet dumt för kroppen lida... Ingen ridning blev det heller eftersom jag har både mensvärken from hell och ryggontet som kommer med det. Bara för att jag, senast idag sade att min rygg var förvånansvärt bra. Nåväl, det sitter väl i ett par dagar sedan är det back to normal.

 

Fick också ett positivt telefonsamtal idag att lägenheten var godkänd vid besiktningen. Tack för den! Nu ska jag vänta tills mina piller börjar värka sedan blire marsch i säng.

Av Emelie - 7 december 2012 00:25

Igårdagens oväder var det relativt tomt på hästar i hagarna. När jag kom ut hade det drivit upp Mot stalldörren så jag fick börja med att skotta mig in. Dörren ut till dynghögen hade blåst upp så det var snö flera meter in i stallgången. Skickade meddelande till alla ägare och frågade om de ville ha ut kusarna. En efter en skickade att de ville ha dem kvar inne. Till slut var det tre kusar som gick ut men alla togs in till lunchen vid elva. Då var det stelfrusna öron vill jag lova.

Jag gick hem och skottade mig in. Sedan spenderade jag tid med att täppa till draghål och läsa manualen till pumpen. Det var 15 grader i köket!

På kvällen gled jag ut med min röda pärla för lite pyssel hos Michaela. Jobbigt var det att köra, det hade drivit rejält över vägen på vissa ställen. Men det var en mysig kväll därute:-) dock insåg jag när jag rullade in på stallbacken att det förmodligen skullebli svårt att komma ut idag. Min bil är lite låg.

Idag vart det alltså en hemma dag. Mary fick busa med flocken i ridhuset på kvällen. Det var uppskattat:-)

Nu ska jag sova. Måste fokusera imorrn!

Av Emelie - 5 december 2012 06:34

Vädret är allt annat än vackert denna morgon. Vinden tar i ordentligt runt husknuten och jag ser verkligen inte fram emot att släpa ut ett gäng hästar i detta väder. Fy!

Det är kallt här inne så helst vill jag dra täcket över huvudet och stanna i sängen ett tag. Det är lurigt med den där pumpen faktiskt. Ska se om jag kan bli klokare på den.

Ovido - Quiz & Flashcards