emmeny

Alla inlägg den 23 augusti 2012

Av Emelie - 23 augusti 2012 15:18

Jag vet inte. Självklart ska kvinnor ha samma förutsättningar som män, även vad gäller val av yrke. Och det kanske inte var ett så smidigt uttalande. Men, det sätter ändå en viktig aspekt i centrum. Har man kanske inte stressat fram till detta någorlunda jämlika samhälle vi lever i?

När jag växte upp var mitt drömyrke polis, och den inställningen hade jag länge. Tills jag en dag insåg att jag nog inte skulle komma långt med mina 158 cm. Inte inom den yrkesgruppen iaf.

Tydligen var den mördade kvinnan runt 160 lång. Ungefär min längd alltså. Det finns inte en chans att jag skulle kunna försvara mig mot en man som kommer mot mig med syftet att skada mig.

Givetvis behöver dessa yrken kvinnor, absolut. Både korta och långa. Men, rutinerna för riskyrken som de här behöver ses över. Både för kvinnor och mäns säkerhet. Att sedan Brunnberg trycker ner alla kvinnor som valt ett yrke som inte passar hans världsbild är bara patetiskt. Det jag däremot vill ha fram är att man inte kan släppa på intagningsregler bara för att man vill ha in fler kvinnor i dessa yrken. De finns ju där av en anledning. Och det finns fullt av kvinnor som klarar dessa. Man kan inte låtsas som att vi är lika, för det är vi inte. Men man kan arbeta fram system som gör det möjligt att arbeta lika, under samma förutsättningar.

Det är ytterst tragiskt att saker som dessa händer. Men när det sker måste man lära sig något av det.

Av Emelie - 23 augusti 2012 13:35

När jag öppnade mina ögon i morse kände jag direkt att jag helst ville stanna i sängen resten av dagen. Det har jag dock inte gjort. Jag och Salle var ute för en stund sedan och då öppnade sig himlen givetvis. Så blöt hund och blöt matte.

Nu slöar jag vid tvn. Skulle behöva en dusch men ska göra stallet först. Sedan blir det slöande.

Ovido - Quiz & Flashcards