emmeny

Alla inlägg under oktober 2013

Av Emelie - 7 oktober 2013 21:47

Min plan tidigare idag var att jag skulle longera Mary när jag kom hem (då jag tänkte att jag säkert skulle vara ganska trött). Men, nu råkade det vara så att jag inte var så trött och eftersom hon gick så fantastiskt fint igår så tyckte jag att vi kunde jobba vidare lite. Eller ja, jag tänkte att vi kunde ta en promenad runt vallen med lite trav men eftersom det skymmer fortare än jag hinner med så vart det ridhuset idag med. 

 

Hon var jättefin idag med, lite mer så att hon stressar igenom och vill gena genom hörnen men inte som tidigare. Idag lyssnade hon och det gick att ta tillbaka henne lite. Jag måste bli lite tydligare med min ridning också, mer halvhalter och planera lite bättre. Men det var ett mycket bra pass idag. Lite kort vart det (då J ringde och var på väg hem med mat mitt i allt) men eftersom hon var så fin var det inte mycket att bråka om. 

 

Imorgon misstänker jag vilodag, men vi får väl se hur pigg jag är efter dagen i skolan =)

Av Emelie - 7 oktober 2013 21:40

Idag var det dags för praktik igen. Sista praktiken innan examen. Känns lite overkligt faktiskt. Dagen har vart bra, och det är så kul att vara tillbaka. Idag var jag med mina "gamla" elever men imorgon och på torsdag får jag träffa flera klasser med nya elever. Spännande! 

 

Dagen var bra, även om den var lång. Imorgon blir den dock ännu längre då skolan jobbar med matematik-lyftet, men det blir nog väldigt spännande att se. Min handledares schema är riktigt bra, med gott om planeringstid så det blir nog några spännande veckor detta. 

 

Jag kom hem strax innan fem och tog lite mellanmål innan stallet. När jag var klar där kom maken hem med kinamat, mycket uppskattat vill jag lova. Nu har jag tagit det lugnt med lite Glee och lite examensarbetesplugg (eller vad man nu kan kalla formgivandet för, känns inte alltför ansträngande). Strax marsch i säng då det vart alldeles för sent igår. 

Av Emelie - 6 oktober 2013 23:09

Idag var jag så inspirerad av fredagens ridning och av Rebeccas fina resultat på Leffe att det fick bli ett dressyrpass.

Jag skrittade fram ute och sedan gick vi in i ridhuset. Jobbade lite i skritt hit och dit. Sedan upp i trav. Hon gick så fantastiskt fint. Som en klocka, fast hon var lite trött. Av de två anledningarna vart det ett kort pass. Kort men naggande god!!

Av Emelie - 5 oktober 2013 23:57

Mary fick prova på jobbet som riktig dressyrhäst igår (fredag). Eftersom vi haft lite kommunikationsproblem, kan man säga, så skulle Rebecca rida henne för att känna lite och se hur jag kan komma vidare. Mary var inte alls imponerad med piloten till en början och visade duktiga konster ibland. Men efter en stund lugnade hon ner sig och vart så otroligt fin. Duktig häst! Och en enormt duktig ryttare givetvis!

För min del blev det ridning på Kashi. Där känns det som att jag börjar komma lite till insikt över hur jag ska rida och utnyttja hennes energi. Jättekul. Även om jag fick brutal kramp i ena foten mitt i traven. Aj. Power through så att säga.

Imorse var jag först i stallet. Jag skulle ju fixa innan vi åkte. Släppts ut Mary och Leffe och sedan gjorde jag klart åt henne. Hoppas bara att kvällen har hängt upp hennes täcke på tork till imorgon, det lär ju vart lite blött.

Av Emelie - 5 oktober 2013 17:56

Denna lite smågråa lördag har vi spenderat i huvudstaden. Jag, J, mamma, pappa och lillasyster har tagit en tripp till...

Barnasinnet som jag besitter tog överhanden och jag klättrade upp i flygplanet utanför. (Tyckte jag såg en skylt som sa något i stil med "endast för barn" men det är ju en definitionsfråga). Målet med dagen var att jag skulle få inspiration till mitt exjobb. Och det fick jag. Massor.

Tandborstar.

Lux 1. Som redan är ritad för min bok.

Basker!!

Av Emelie - 3 oktober 2013 22:28

Mary hade vilat igår och således tänkte jag att det var högst lämpligt att idag ta den där longeringen som jag skjutit upp. På med gjord, träns, inspänning och så marsch ut i paddocken. Powerwalk som uppvärmning med lite kommunikationscheck, funkade jättebra. Sedan in på volt, skritt och sedan lätt jogg, vilket också funkade jätte bra. När hon fått jogga igång sig lite satte jag fast inspänningen och så fick hon trava lite mer, jättefint mjukt tempo. Galopp då? KABOOOM!! Explosion. En helt enastående, magnifik, briljant och exakt bockserie. Och den pågick länge. Lycklig häst. Och PIGG häst.

Av Emelie - 3 oktober 2013 22:16

Jag har någon sorts fobi för att gå till frisören. Detta grundar sig på en rad olika saker, så som frisören i sig, min känsla av att mitt hår aldrig blir långt och att jag inte vill att folk rör mitt hår sedan jag nästan blev av med det i ett slagsmål. Hur som, så är besöken till frisörsalongen traumatiska och något som undviks å in i det sista. Jag fixar själv, kan man säga.

Härom dagen fick jag dock ett infall som jag delgav Veris idag i skolan. Hon erbjöd sig att följa med som moraliskt stöd. Efter en stunds kallsvettande, kallprat och ångest var en snutt hår borta. Hon tog inte för mycket iaf. På frågan om detta fått mig att ändra uppfattning? Nej. Ni ser mig förmodligen i frisörstolen nästa gång lagom tills min 30-års dag. Eller 40.


Other news..
Heldag i skolan blev halvdag med hemuppgift ist. Det tackar vi för. Veris och jag åt lunch på Erikslund och efter frisörbesöket gick vi en sväng på shoppingcentret utan att hitta något. Vi övergav området och for till syster på kaffe innan Veris blev skjutsad till sin karl.

Jag rullade hem, satte mig på kontoret och intog datastolen för att fördjupa mig i några avsnitt av Glee. Med gott samvete. Efter en sådan traumatisk eftermiddag. Kvällsmaten blev sen (due to Glee and factors like garage work) och då vart min mage sur. Inte bra. Dags att införa mat och sovklocka.

Av Emelie - 2 oktober 2013 23:23

Igår och idag. Två väldigt olika dagar.

Igår kl 7:00 sippar kaffe i köket.
Idag kl8:00 Zzzzzz

Igår kl 8:50 14 hästar utsläppta
Idag kl 8:50 GOOD morgon!

Igår kl 10:00 fyra boxar mockade.
Idag kl 10:00 tentaskrivnkng.

Igår påklädd kl 6:55
Idag påklädd... Uhm. Pyjamas på till ca 14.

Man kan säga som så; pyjamas är perfekt när man beskriver syner av olika slag. Det går framåt om än väldigt sakta. Pyjamasen åkte av där på eftermiddagen när det var dags för stallet. Det gick smidigt. :-)

Nu sängen. Skola imorrn!!


Ovido - Quiz & Flashcards