emmeny

Alla inlägg under april 2012

Av Emelie - 14 april 2012 13:03

En högst ospännande vardag. Fast nu är det ju helg?


Igår började det plötsligt regna igen. Lite av en downer då jag tänkt promenera till stallet. Det sket sig kan man säga. Istället for jag ut lite snabbt och fixade. Pysslade lite hemma sedan, men skulle behöva en storstädning. Fast just nu känns det som jag har hur mycket som helst att göra, vilket gör att jag skjuter på allt. Så jag måste försöka ta tag i det, iaf försöka ta en sak i taget. Då brukar det gå undan.


Dessutom är jag inte bara dagvill, jag är veckovill. Jag var helt säker på att det var på måndag jag hade tandläkaren men det var visst veckan efter. Nåväl. Nästa vecka blir det full rulle, praktik med diagnoser och utedagar. Sedan på lördag ska jag och Michaela på Zumba! Ska bli spännande att se hur mycket man orkar =)


Jag går dessutom och klurar på en deal vad gäller mitt abonnemang. Tecknar jag om det får jag en ny telefon plus en surfplatta med fri surf för samma månadskostnad som jag har idag. Nu spelar ju inte telefonen någon roll, då jag är nöjd med min iPhone. Men det är ju ändå samma summa i månaden, och då får jag ju en surfplatta också. Vi får se =)



Idag kan vi dessutom uppmärksamma att det var 100 år sedan Titanic sjönk. Lite kul att vlt.se publicerat nyhetsrapporteringen kring detta 1912. Läs här: http://vlt.se/nostalgi/antikt/1.1613566-varldens-storsta-angare-i-fara-att-ga-under-i-oceanen-

Och så spelar vi lite på Grand National idag. :) 



Nu ska jag läsa vidare och sedan fara ut till stallet.




Av Emelie - 13 april 2012 15:47

Jag har träningsvärk efter två dagar med riktiga gympapass med Mary. I förrgår hade jag utsläpp så var där tidigt och gjorde en liten bana med förflyttningar, tempo och sådant. Mycket duktig tjej var det. Igår kom Michaela och Oscar ut och coachade oss, det är så skoj! Men idag känns det som sagt. 


Annars har dagarna vart ganska lugna, har iaf vart uppe tidigt alla dagar. Bra där. Har spenderat en del tid online såklart också. Får se om vi kör elite ikväll, eller ja, om jag är med dvs. 



Detta är ju kanske inte världens mest spännande inlägg, skrev i förrgår kväll men då låste sig sidan:P Men ja, jag får väl återkomma när det händer något mer spännande än detta :) 

Av Emelie - 10 april 2012 22:59

Yes I did it! Jag vaknade tidigt idag. Strax efter sju slog jag upp luckorna. Tog mig lite kaffe och joinade grabbarna på psn. Hade en ganska bra förmiddag där, men mesta dels vinster. 


Strax innan tolv åkte jag ut till Michaela för lite lunch innan jag skulle busa med Oscar medan mamma for och klippte sig. Jag och grabben tjoade hejaramsor för fullt när hon kom tillbaka och hade även hunnit med lite gröt och majskrokar. =) Michaela och jag tog oss lite kaffe sedan och ett mumsigt wienerbröd. Mysigt som alltid!


Hem en sväng och ut till stallet. Fröken fick vila idag, för imorgon och torsdag har jag utsläpp så då har jag lite pass planerade. Det har ju dessutom regnat hela dagen så då var det nog skönt att få stanna inne. 


Hemma igen blev det mat och jag lyckades hälla några deciliter makaroner på golvet, vilket såg ut som om ett helt paket rasat ut. Ingen var gladare än Lucas som älskar okokta makaroner. Nån större mängd fick han dock inte då matte var snabb med sopen. 



Nu ska jag strax göra natt. Upp tidigt imorgon för att fösa ut hästarna. Tyvärr ser ju vädret ut att bli samma lika illa som idag.

Av Emelie - 9 april 2012 16:33

Ännu en sovmorgon, imorgon måste jag skärpa till mig!


Gårdagen blev himla fin, vi åkte till dollarstore och jag inhandlade lite till konstruktionerna som barnen ska få bygga. Efter det lämnade J av mig i city där jag mötte upp mamma, pappa och lillasyster på Hong Kong för lite sen lunch. Det blev en fem små rätter, men det var inte den bästa kinamat jag ätit om jag ska vara ärlig. Men helt okej iaf. Efter maten for vi till Erikslund där jag hoppade in på Hööks och köpte en padd, sedan till Ikea då mamma skulle ha några plastlådor. Jag köpte sugrör (200st för 9kr) och en tvätthängar-bläckfisk =) 


Tog en liten paus hemma med en kaffe sedan for jag ut till Mary och vi tog oss ett pass i ridhuset. En mycket pigg tjej till en början men efter en stund varvade hon ner och blev riktigt fin. Avslutade med en promenad i solen och mys i stallet.



Två tjejer ute i solen.


Kvällen hemma sedan bestod såklart av lite spelande, man kan väl säga att det inte vart någon paus från det. 



Måndag
Ja jag sov ju som sagt en stund. Men imorgon blir det andra bullar! Sedan har jag diskat och sorterat tvätt. Och spenderat ett par timmar med ett annat spel. Gjorde ett återbesök på Battlefield 3, men det gick väl inte lysande. Men det är ju något att träna på. Nu ska jag snart få i mig lite mat och sedan åker jag ut till busan =) 


Av Emelie - 8 april 2012 12:33

Söndag idag, i dubbel bemärkelse kan man väl säga =P 


Igår var förmiddagen ganska lugn, sedan spelade jag ett par matcher (jag som skulle ta en paus haha). Sedan städade jag undan vintern lite, tömde hatthyllan på mössor och vantar. Plus att jag städade ur alla glasburkar och flaskor. Efter det åkte vi till stallet, J följde med och hjälpte mig att fixa vatten till Marys hage. Mary hade gnuggat in sig i lera igen så det fick bli borstning ute.

 

Snyggingen  




Efter en genom borstning blev det en longering i paddocken, mest för att göra av med lite energi. Så jag skippade gjord och inspänning. Och ja, Mary skulle platsa på Spanska ridskolan helt klart. Hon gjorde fina konster den lilla damen. Önskar att det hela hade filmats faktiskt. Men, hon jobbade på ganska bra också, så det var inte bara tok och knas heller.


Hemma vart det fixande av mat, lite påskmiddag så där. Så jag rullade köttbullar och sedan blev det självklart potatis, prinskorv och ägg. Plus att jag rörde ihop lite aioli till. Gott gott. Ett glas rött till maten också. Kvällen spenderades med lite Special ops och senare lite TDM, där det äntligen gick bra igen. Startade kvällen med en 21-5 match. Så det gjorde ju att motivationen kom tillbaka. 




Idag då? Jo sovmorgon igen, men är det långledigt så är det. Vi ska strax röra oss till staden. Skulle in och handla lite men nyss ringde syster och sade att mamma och pappa ville bjuda på mat så då blir det väl så också =)

Av Emelie - 7 april 2012 13:11

Det blir en veckogenomgång igen då jag är lite slö med uppdateringarna här, nu igen.


I söndags, den 1:a april, gjorde jag och Michaela affärer. Vi stod och sålde på storloppiset på ABB Arena. Det var riktigt roligt, många bekanta ansikten som dök förbi. Gjorde en liten vinst också, vilket ju så klart var en liten bonus. Vi har tänkt att göra detta fler gånger för det var himla kul.


I måndags var det VFU igen och jag skötte hela dagen själv i princip. Den var en bra dag, även om en del av eleverna var lite trötta. Och varför föräldrar skickar sina barn till skolan utan frukost kan jag inte förstå?!


Tisdagen spenderades på Högskolan, med VFU seminarium. Fick höra massor av mindre bra erfarenheter, vilket gör att jag känner mig ännu mer nöjd med den partnerskola jag valt! Jag stannade till på Lars Biderman på hemvägen för att köpa spån. En mycket trevlig butik måste jag säga (även om den inte riktigt passade min plånbok), men den var trevlig att vistas i och en mycket trevlig personal också. Tog Mary på en barbacka tur på eftermiddagen och det var en superduktig tjej! Det gjorde min dag.


 


Onsdag, påskmys i skolan. Vi fikade (två gånger dessutom, då två elever hade med fika), pysslade och tittade på film. Efter dagen där åkte jag till Michaela för att fira henne då hon fyllde i måndags. Fikade, skrattade och åt. MYS! 


Skärtorsdagen spenderade jag med planering av de två kommande skolveckorna. Förhoppningsvis blir det bra. =) Under kvällen var det dags för den första clan matchen på mw3, var inte säker på att jag skulle orka hela, då det började vid 22 och slutade 1. Men jag krigade mig igenom det, och det gick bra för oss. Vi tog guld! 


Igår började dagen med en sovmorgon, sedan pallrade vi oss till stan, city gross. Handlade lite mat och sådant sedan tog vi lite mat på Max. Hemma vart det lite spelande och sedan stallet. Mary hade njutit av ett lerbad i hagen så hon var lagom inpackad och snygg. Resten av kvällen blev lugn och sansad. 



Idag då? Sjujäkla sovmorgon. Så jag har inte hunnit med mer än frukost. Men är det ledig så är det. No stress. =) 



Ovido - Quiz & Flashcards