emmeny

Alla inlägg under november 2013

Av Emelie - 17 november 2013 22:43

J och jag firade vår 6års dag med en kort tur till stan. Vi sprang in på nya Jula och på media markt. Sedan sprang vi vidare in på Rusta där jag köpte två stjärnor på fot, hade två sen förra året men ville ha fler i salen. Därefter sprang vi in på ÖoB där vi plockade på oss lite såna bra att ha-saker som aluminiumfolie, såpa och sånt. Middag blev det på Max som fick dagens IG på sin (eventuella) toastädning.


Bilden togs 17:40 och ändå var toan kontrollerad 18:00?! Dessutom var den INTE ok. Bra jobbat.

När vi ätit åkte vi till maxi och köpte frukost till imorgon. Sedan for vi hem. Jag tog tag i det MASSIVA berget med ren tvätt. Vad kommer det ifrån?

Detta är inte ens hälften. Tur att man har ett gästrum (utan gäster) att gömma undan det i. Det mesta vart iaf vikt och instoppat i lådor och skåp.

Js ena(!) strumplåda vs. Min (enda) strumplåda. Kontraster.

Nu ska jag sova. Imorrn bitti är det utsläpp sedan kommer Veronica hit och pluggar med mig. :-)

Av Emelie - 17 november 2013 22:29

Jag gick ut till stallet där under den tidiga eftermiddagen. Nu tänkte jag inte låta några besvärande magsmärtor eller annat komma i vägen. Solen sken och jag ville rida. Punkt.

Mary stod parkerad med rumpan mot vinden men gnäggade lite när jag kom fram till henne.

Mysmule

Vi tog en tur ute idag. Solen sken ju som sagt och även om det blåste lite så var det skönt. Hon var väldans positiv till det hela trots att vi begav oss mot spökskogen. Red dock upp en annan väg för jag ville se vart den där sommarhagen som ingen använder låg. Vi hittade den.


När vi skulle rida upp mot skogen stod där en varningstriangel vilket jag tolkade som att det var jägarna som var ute. Så istället vände vi tillbaka och travade lite på vägen. Fin tjej! Som avslutning fick J komma ut och räcka oss soppåsarna så tog vi med dem till soptunnan. Det gick sådär. Att svinga tre tunga påsar från en sida av en häst till den andra med en hand samtidigt som man håller i locket till tunnan är lättare sagt än gjort. Jag lyckades dock pricka i två av tre påsar så det borde väl vara godkänt.

Mary fick gå ut en kortis i hagen sedan till insläppet medan jag fixade box och maten.

Av Emelie - 17 november 2013 11:54

Vi har nyss intagit en ordentlig frukost. Scones, ägg och bacon, till det givetvis kaffe och juice.

Nu sitter jag och Lukas i soffan och planerar dagen.

Av Emelie - 17 november 2013 00:07

När jag jobbade i äldreomsorgen hade jag hand om en tant som vissa dagar deklarerade att hon skulle ha sovdag. Detta innebar helt sonika att hon spenderade dagen iförd pyjamas i sängen. En sådan dag ville jag ha idag. Sovdag. Det vart det nästan förvisso. Trots att jag egentligen inte sov så länge låg jag kvar i sängen och sov räv tills klockan var nära lunch. Lördagslyx får man väl säga.

Jag intog frukost medan min make dammsög. Eller ja, han hann väl lagom dammsuga färdigt tills jag satte mig till bords och knaprade knäckebröd och skorpor till frukost. Detta, i kombination med att jag, dagen till ära, valde att sitta i kökssoffan där avståndet till bordet är lite längre, resulterade i knäckebröd/skorpsmulor över halva köksgolvet. Succé? Inte så värst.

Efter den bedriften körde vi iväg till återvinningen med våra lådor. Sen åkte J till verkstaden för att byta glödstift och jag satte mig och spelade några matcher.

Det var sedan dags att åka mot sura. Min kära mor fyllde så fika stod på schemat. Alla syskon var med också. När de andra syskonen åkt hem åt vi lite innan det var dags att fara hem och mata hästarna.

Jag hittade en kjol jag köpte på rea förra året och ännu inte använt. Problemet är ju dock att midjemåttet inte är det samma men med både linne och tröja instoppade så höll den sig kvar iaf.


Imorgon är det söndag. Och 6-års dag för mig och J.

Av Emelie - 16 november 2013 00:41

Jag har mått lite bättre idag. Dock har jag fått ont i halsen igen?! Nåväl. En bagatell i jämförelse.

När jag vaknade duschade jag lite snabbt och nere i köket möttes jag av en kraschad lampa. Suspekt.

Hämtade Veronica och åkte till skolan. Hon ville ha frulle så vi gick förbi kåren. Där hade dom en EPP Smoothie. Vad det innebär vet jag inte mer än att namnet var spännande.



Skolan gick fort idag. Sista föreläsningen. Helt sjukt egentligen. Vi fick sluta vid ett och jag åkte då och plockade upp sis för ett besök på Ikea.

Spillage.

Kikade lite på tallrikar och sånt. När vi åkte ringde min mobil (kl 17:45 på en fredagskväll) och det var min läkare som gav mig resultaten på proverna. Så nu ska jag prova levaxin. Känna bra med en läkare som hör av sig.

Av Emelie - 14 november 2013 21:52

Att vara på föreläsning kan vara en lärorik och inspirerande upplevelse. Det kan också vara motsatsen. I synnerhet när föreläsaren inte ens själv tycker att det är relevanta aspekter för oss just nu. Tack. Utvärderingen av kursen kommer nog att visa på just detta.

Under den lite längre pausen åkte vi ju som sagt till Ikea för lunch och eftersom min bil slogs med en annan bil av större och nyare modell åkte jag och Veronica förbi Js jobb för att visa upp den. Jag fick order om att tvätta den snarast så vi passade på direkt.


När bilen var ren(are) och framför allt saltfri kollades däcktrycket och sedan åkte vi tillbaka till högskolan. Eftermiddagen var ju, precis som förmiddagen, ett praktexempel på slöseri med tid.

Mina klasskamrater var hemskt inspirerade.


Rullade hemåt och kollapsade i sängen efter att ha intagit lite eftermiddagsmål. Äta är dumt. Punkt. Vilade en stund innan middagen som jag petade i mig innan jag gick ut i stallet. Vilodag för Mems. IG, men valmöjligheterna är ganska begränsade ibland.

Nu har jag lagt mig. Förhoppningsvis får jag en god natts sömn och vaknar piggare imorgon.

Av Emelie - 14 november 2013 17:08

Vissa dagar är bättre än andra och detta är inte en sån dag. Magen är inte alls bra. Från att ha gått i perioder har jag nu blivit van med att det ständigt är en viss grad av värk. Men idag har det vart rätt jobbigt.

Dagen blev ännu bättre av att min bil blev påkörd. Vi hade en längre lunchpaus från föreläsningen och åkte därför till Ikea för att äta. När vi precis parkerat i parkeringsgaraget rammade hon min sida. Nu var det ju lite flyt att bakkofångaren är i plast för det var den som tog det. Det vart väl inte så illa på min som tur var, men hemskt onödigt kan tyckas.

Av Emelie - 14 november 2013 07:36

Igår morse rullade jag iväg för att möta chefen för verksamheten. Intervjun gick rätt bra, iaf så var det en bra känsla efteråt. Åkte hem igen sedan och skrev på rapporten. Det tar sig minsann.

Mary fick springa av sig i ridhuset en stund igår då jag hade lite för ont för att kravla mig upp på hästryggen.


Nu har jag ätit lite frulle och sitter med kaffet. Ska strax byta om och åka mot skolan. Sista föreläsningarna på lärarprogrammet har vi idag och imorgon. Spännande. Eller inte alls faktiskt. Men det som kommer efter är ju spännande. Oavsett var det blir.

Ovido - Quiz & Flashcards