emmeny

Alla inlägg under mars 2012

Av Emelie - 11 mars 2012 15:05

Mjaha så var det ett tag sedan igen. Får bli en kort resumé. I torsdags var det halvdag i skolan, en kort men intensiv lektion. Väl hemma igen tog jag en powernap med min bästa vapendragare. Sov lite för länge, då jag hade en miljard saker att göra just den dagen. J kom hem, vi åkte till sura och hämtade pengar.  Fikade där och pratade lite, sedan hem. J fixade mat medan jag gjorde stallet, åt våfflor. Efter maten åkte vi till syster för att hämta upp pengar där med. Så nu är det fixfärdigt med kryssningen och nu kan jag även skriva det här då lilla systern vet nu. Alltså, Cinderella 23-24 mars för att fira lilla systers födelsedag.  


I fredags var det muntligt förhör på biologin, två timmar. Vi fick dra tre frågor som skulle besvaras inför klassen, klart det sämsta sättet måste jag säga. Då vi fick instuderingsfrågor i torsdags. Men det gick väl hyfsat iaf, men som sagt. Inte det bästa sättet att vare sig lära eller förmedla vad man lärt sig. Resten av fredagen rusade iväg. Jag åkte förbi Ica på hemvägen och handlade en sen lunch (då J också var hemma). Så grillad kyckling, potatissallad och baguette fick det bli.


Kvällen spenderades i Västerås med Emelie och TJ. Vi tittade på film och mördade mina tänder. För det var precis det som hände. Jag högg in på en sådan banana skid, och bet av min tand. Så kan det gå. Men eftersom jag panikade då så sa jag inget till dem, sneaky right? Men annars så var det mycket trevligt, även om filmen var av det mindre bra slaget.


Igår hade jag inte mitt stallpass, vilket öppnade för helt nya möjligheter! Dvs att jag kunde se melodifestivalen. Så jag tog en eftermiddagstur med Mary i skogen, vilket var läskigt värre. Sedan åkte jag hem, duschade och gjorde mig vacker (nåväl) och så for vi till mamma och pappa. Åt pizza och drack ett glas rött.


Av Emelie - 7 mars 2012 23:39

Har haft en riktigt bra skoldag, det är skillnad på skillnad så att säga. Nu var vi hela fyra elever idag, mycket mycket skönt. Började med en rundtur på Rademachersmedjorna och sedan över till Faktotum, där vi experimenterade (lekte) med deras anordningar. Tog lunch på Erikssons, de andra hade matlåda men kunde inte motstå hamburgare. Efter lunch blev det konstruktioner av olika slag, riktigt kul. Blev klara där vid tre så då promenerade jag upp till skolan för min muntliga redovisning för Lars, jag tror det gick bra haha.


Rullade hemåt sedan och stannade till hos Michaela, som både bjöd på kaffe och sockerkaka (som jag typ åt halva av), mums. Kom hem och tryckte i mig lite varmkorv, sedan vart det stallet. Då Mary brunstar som...ett brunstigt sto?...så är det ganska äckligt i boxen, så det vart storstädning. Jag tog kvällsfodringen så jag hann fixa i lugn och ro. När jag var klar var R & A i ridhuset så tittade in där och sade hej. På hemvägen stannade jag till och hämtade upp min pärm med anteckningar från omvårdnadsplugget. 


Hemma igen vart det en välbehövlig dusch och sedan tittade jag igenom mina gamla anteckningar om kroppen. Gud så glad jag är att allt det finns kvar. Jag har ju stor nytta av det nu och kommer nog att ha det även senare. Tack mamma!!


Lille grå tyckte inte att jag skulle plugga!



Nu skulle ju jag ha en tidig kväll (och lite tidigare än vanligt är det ju än) så jag ska väl pallra mig till sängs, mer biologi imorrn.  



Svar: Search är kort för search and destroy, en av matchtyperna på Call of duty och jag spelade inte så bra den kvällen =)

Av Emelie - 6 mars 2012 16:23

Just nu är jag hungrig, trött och irriterad! De tre hör dock inte samman, annars hade det ju vart lätt fixat. Men var för sig blir det svårare att lösa. Helst vill jag skriva arga ord men det skippar jag. Gör istället som alltid.


Kom hem från stan nyss, biologilaborationerna gick smidigt så vi fick sluta lite tidigare. Skönt det. Pratade lite med syster och sedan for jag hem. Mer spännande än så blir det inte. Hemma har jag världens längsta "att göra-lista". Så jag vill helst dra täcket över huvudet och vakna upp i juni.


Nej mellanmål nu och sedan börja ta hand om sakerna på listan =/

Av Emelie - 6 mars 2012 08:25

Jag är på gång mot skolan! Var trött när jag vaknade men piggade på mig rätt fort. Hann med ett par morgonmatcher men det gick si så där. Nu har jag iaf fått i mig en macka och lite kaffe. Alldeles redo för biologi!!

Av Emelie - 5 mars 2012 23:24

Eftermiddagen i skolan blev mycket mer intressant. Blod överallt kan man säga. Vi fick nämnligen labba. Med blod, vårt eget blod. Vi fick, om vi ville, ta ett blodprov och bestämma vår blodgrupp. Att sticka sig själv i fingret är ingen dans på rosor kan jag meddela. Spänningen innan det gått hål i skinnet. Tiden stannade. Luften stod still. Jag kallsvettades. Så, rätt var det var. POFF så var det hål i skinnet. Jag klämde och en liten bloddroppe kom ut. Lirkade ner den lilla droppen i koppen. Sedan ville det inte komma mer blod. Jag kämpade länge och väl med att få i droppar i de två andra kopparna. Efter att ha smetat blod över händerna, blocket och överallt annars än i kopparna lyckades jag iallafall få till ett försök. Och resultatet? Jag är A+.


 


Nog om blod nu. Jag rullade hemåt vid halv fyra, fortsatte planeringen av det stora hemliga eventet. Sedan for jag till ICA, sprang på Memmel och Mamma?! Otippat. Rusade hem igen och lagade köttfärslimpa med potatis, den var inte vacker men god.


Efter maten rusade jag ut till stallet, och hann fixa allt innan det var dags för kvällsfodringen. Puuuh. Hemma vart det lite search, och jag var sämst idag. Men kul var det iaf.


Nu ska jag bädda ner mig, är inte säker på vad vi ska göra imorrn :S Men idag fick jag iaf en ny vän.

   



Av Emelie - 5 mars 2012 10:44

Biologi. Skelett. Kul? Nej. Det är mest repetition. Man är ju ändå undersköterska. Jag längtar efter lunchen.

Av Emelie - 5 mars 2012 06:59

Söndagens stallbravader gick bra. Vi tog oss en tur i solskenet Mary och jag. Hon var lite spänd men det gick bra iaf. När vi kom tillbaka till stallet fick hon gå ut naken en stund medan jag fixade stallet. Camilla kom ut och hälsade på också.

Åkte hemåt vid fyra och fick lite mat i magen, sedan vart det en tur till syster. Hon var lika bananas som vanligt:) Hemma igen gjorde jag en sallad till matlåda och fastande sedan i soffan.

Nu är jag lite nyvaken. Vaknade för en stund sedan men drar mig en liten stund:) mr Robbie vet dock att jag är vaken för han ropar att han vill in.

Av Emelie - 4 mars 2012 12:08

Gårdagskvällen i stallet blev himla mysig. Jag och Mary skippade att motionera utan istället tog vi oss en mysstund på gången med lite borstning och så. Sånt är också viktigt!


Mys.



Även idag fick jag sovmorgon vilket var skönt, men jag har sovit lite knasigt så nacken ömmar. =/ Men lite stallarbete så blir det nog bra. Jag tänkte åka ut dit strax och ta en skön tur i skogen, tror både jag och Mary behöver det. Komma ut från ridhuset lite. Mot sen-eftermiddagen ska jag våldgästa min syster. Dricka lite kaffe och prata av mig lite. 



Nu är det dags att åka ut och njuta av denna vackra söndag.  

Ovido - Quiz & Flashcards