emmeny

Alla inlägg under juni 2013

Av Emelie - 14 juni 2013 18:45

Av Emelie - 14 juni 2013 14:15

Jahopp. Den där bilden jag försökte lägga upp blev det ju inte mycket med. Vet inte ens varför jag blir förvånad.

Sist jag skrev var alltså i tisdags. Vad har hänt sedan dess? Jo, vi har blivit utan beteshage. I tisdags när vi skulle flytta dem hade Leffe sprungit sönder sig. Både bakskydden och en sko hade han tappat, plus att hoven inte såg alltför kul ut. Och eftersom de övriga lediga hagarna behöver fixas får de vackert vara i sin rasthage tills dess. I onsdags hade vi ett stallmöte som inte resulterade i mer än missförstånd och dålig stämning. Eftersom betet i hagen är så dåligt kommer de bara att få gå där halvdagar tills vidare. Men som sagt, staket ska upp först.

Mary har vilat i några dagar sen hon var hos doktorn. Hon skulle gott igår men då lyckades jag mosa min tumme i en grind. Så den har antagit en annan färg och form. Kan man säga. Gårdagen blev därför mycket lugn. Jag fick hjälp i stallet av Rebecca och kunde vila tummen.

I morse hade jag utsläpp igen och det kändes hyfsat i tummen. Fast täckena gjorde lite ont. Jag fick hjälp idag med av Rebecca. Det är egentligen min Kashi-dag idag men jag valde att rida Mary först för att känna efter lite. Det kändes sådär så det blir nog inget ridande för mig mer idag. Mary var på hugget idag men vi fick till det lysande på slutet. Duktiga tjej!

Av Emelie - 13 juni 2013 09:59

Av Emelie - 13 juni 2013 09:57

Av Emelie - 12 juni 2013 23:03

Igår hade jag utsläpp igen. Smidigare då, inga täcken. Fixade stallet och efter lunch rullade Rebecca fram åklådan. Mary skulle ut på tur. Eftersom hon behöver träna att åka i transporten tyckte jag minsann att vi kunde åka till Hästkliniken i Strömsholm och vaccinera. Nu ska vi ju grunda om så detta var första turen. Hon skötte sig mycket bra, även om hon ansåg det hela vara hemskt tråkigt! Rebecca och jag passade på att luncha på Markan också så fick fröken passivitetsträna under tiden.

När vi kom hem släppte jag ut henne och sedan fixade jag transporten. Åkte sedan och hämtade big sis. Vi köpte fika och åkte hem till mig och väntade in min mor. När hon kom pratade vi om allt mellan himmel och jord. Sedan kom lil sis en sväng också. När mamma och Milla åkte hem rullade jag och R-M till Västerås för att titta på blommor. För min del vart det dock kattans och kvällsmat.

Resten av kvällen blev lugn med lite engelskaplugg.

Av Emelie - 12 juni 2013 22:54

För att komma till rätta med de senaste dagarnas bloggbrist får jag helt enkelt börja om från början.

Denna vecka inleddes med ett pass i stallet. Vädret var ju inte på topp så hästarna fick ha jackor på sig. När alla var ute sprang jag in och loggade in på min kurssida. Sommarkursen startade och jag ville vara säker på att jag inte missade något viktigt så där på morgonkvisten. Det gjorde jag inte. Det var jag och ett gäng andra förvirrade studenter som hängde i diskussionsdelen. Efter en stund hittade jag iaf uppgifter och introduktionsföreläsningen. Så spännande!

Jag gick ut och lunchade några hästar och flyttade några andra till sommarhagar. Sedan mockade jag några boxar och packade några kassar hö. På kvällskvisten jobbade jag och Mary lite. Först i paddocken men den var blöt och tung så vi gick in istället och galopperade en del. Duktig tjej:-)

Av Emelie - 9 juni 2013 23:40

Jag somnade sent i natt, av någon anledning var det stört omöjligt att somna. Tre någon gång måste jag ha slumrat till iaf. Halv åtta vaknade jag av mullret. Sprang upp och drog ur kontakterna till ps3 och router och kröp ner i sängen. Sedan var det ett sjudundrande skådespel, rakt ovanför.

När det lugnat ner sig en aning åkte jag in till Hallsta och köpte frulle. Naturligtvis började det hällregna igen när jag klev ur bilen. I foppatofflor, smart drag där. Frukost blev det iaf och sen tog jag en kort tupplur. Strax innan lunch åkte jag ut till syster och var där en stund. Monica kom också förbi. Jag hade ju intaget idag så strax innan tre var det dags att rulla hemåt. Hela tre hästar tog jag in vid ordinarie intagstiden. Och sedan Mary och Leffe lite senare på kvällen.

Idag var det också min Kashi-dag och vädret gjorde att jag valde ridhuset. Tur det, för när jag red började det mullra och sen kom regnet. Kashi och jag fick till ett superpass idag, fast hon var pigg. Jag fick jobba med alla muskler:-) När vi var klara och hon stod i boxen tog jag och J in Leffe och Mary. När vi kom till hagen tittade en blöt tjej upp med en stor gren i munnen och gnäggade glatt. De fick komma in och torka (och äta lite mer). Under tiden gick jag in och åt mat, sedan var det dags att gå ut och rida nästa.

Mary och jag valde samma arbetsplats, men jag tog en skritt runt gården först. Vi jobbade lite i trav och lite öppna och sluta. Svårt sa Mary, men hon jobbade jättefint. Sedan brakade vi iväg i galopp. Den var mycket bättre än tidigare, så nu finns det inga ursäkter längre. Det är bara att galoppa och galoppa. Vi avslutade lika som vi började, med skritt runt gården fast den andra slingan. Detta är samma väg som till sommarhagen och sedan ut på vägen. Mary tyckte dock att vi jobbat alltför hårt i ridhuset så då är det bäst att se spöken så att jag inte får för mig att vilja jobba mera. Vi kom runt utan några större dispyter iaf och en trött tjej fick komma in i boxen och få kvällsmat.

Av Emelie - 8 juni 2013 23:12

Ovido - Quiz & Flashcards