Direktlänk till inlägg 6 december 2013
Att rulla köttbullar är ju ett måste innan jul. Problemet är dock främst hur mycket man ska göra. Jag har idag rullat ett gäng, kan man säga. Ungefär 1200g nötfärs och 300g bacon. Det blev några köttbullar.
Jag vet inte om det vart på tapeten tidigare men köttbullarna i detta hushåll görs på ett lite okonventionellt sätt då vissa inte uppskattar lök. Alls. Nu är det ju så, traditionellt sett, att löken är en av de främsta smakhöjarna i köttbullar. Tas detta bort måste man ersätta med något annat. Vi valde bacon.
Baconköttbullarna har nu utvecklats från ett experiment till kulinariskt mästerverk. Och denna sats, av hälften av ovan nämnda mängd nötfärs, kan vara de godaste jag ätit.
Resten av färsen gick åt till att göra en lightversion av de mer klassiska köttbullarna (fortfarande minus lök). De vart lite goda. Så där så man måste ta en till för att bestämma sig.
Lite drygt två timmar tog det men nu är julens köttbullar klara.
Nu är den här; lösviktsgodis-ätar-helgen. Jag har ätit. Tillräckligt. Punkt. Köpte med ett påskägg till J när jag var och handlade, och köpte med lite till helgen i övrigt. Ur den påsen har jag nallat. Blä säger jag nu. Resten av påsen får barnen äta...
I söndags eftermiddag när jag skulle borsta den lilla damen var hon halt. Väldigt halt på höger fram. Den plötsliga uppkommen och reaktionen tydde ju i allra högsta grad på hovböld. I måndags var hon fortfarande halt så då fick hon vara inne och fick...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|