emmeny

Alla inlägg under augusti 2013

Av Emelie - 23 augusti 2013 09:00

Vi tog oss inte ut i skogen igår. Istället blev det lite galopparbete i paddocken till Marys stora förtjusning. Det gick prima, både framåt och bakåt. Det var helt klart ett bättre pass än att smyga runt i den där äckliga skogen (där hästätarstenarna bor).


Vad gör du Mary?

När jag jobbat på en stund hördes tjo och schim ifrån parkeringen. Min storasyster och hennes yngsta dotter hade kommit på besök. Tara fick trava och skritta av Mary.

Av Emelie - 21 augusti 2013 22:59

Mary och jag tog oss en genomgång av båda dressyrprogrammen idag. Jag värmde upp med ordentlig galopp i båda varv. Efter det var hon givetvis laddad som en kanonkula men det gick bra ändå. Poängen med det hela var mest att se om jag mindes dem. Och det gjorde jag.

Mary vill ju såklart inte riktigt bryta av från galoppen, i synnerhet inte från mellangalopp till trav. Det är inte kul. Så vi får jobba lite på övergångarna där. Förutom det så tycker jag det går rätt bra, hon lyssnar bättre nu och finner sig i mitt val av gångart.

Imorgon tror jag att vi släpper banan lite och ger oss ut på äventyr. Förhoppningsvis är vädret okej för det.

Av Emelie - 21 augusti 2013 22:48

Igår kan man säga var en ingenting-dag. Jag bara var. Läste i min bok och flöt runt. Iof hade jag utsläpp och lunchen på förmiddagen men det var ju snabbt avklarat.

Denna dag har vart desto mer innehållsrik. Förvisso tog jag en bautalång sovmorgon, men eftermiddagen har var bra. Jag åkte till Michaela strax efter lunch för att passa Oscar när hon var till frisören. Han sov när jag kom men när han vaknat fick han lite lunch och sedan byggde vi duplo. Eller, rättare sagt, jag byggde och han plockade bort.


När Michaela kom tillbaka fikade vi och mätte skivor.


Vart kvar där till fem eller så. Då åkte jag hem, bytte om och gjorde stallet.

Av Emelie - 20 augusti 2013 18:29

Igår var det dags igen för lite workout för mig och Mems. Hon hade ju fått ett par vilodagar över helgen. Vi kämpade på med lite delar ur dressyrprogrammen som är aktuella. Så länge jag gör tydliga halvhalter så går hon kanon. Det var ett himla bra pass faktiskt.

Idag har vi inte kommit så långt ännu, jag ska väl gå ut strax.

Av Emelie - 19 augusti 2013 22:48

Jag vaknade tidigt, alldeles av mig själv. Fort som attan kom en sällskapssjuk katt och gjorde mig sällskap medan jag vaknade till liv.


Morgonen flöt på lugnt och stilla. Sedan hämtade jag systeryster och drog med henne till Bauhaus för att titta på plyfa till transporten och sedan en snabbhandling på Maxi innan vi åkte hem till mig.

Här tog vi kaffe och sedan lite lunch. Efter det vart det paltkoma. Illa. Gick så småningom ut till stallet och fixade. Dock vart det lite kalabalik när en häst drog ner tråden, men det löste sig.

Jag körde hem syster igen framåt kvällningen och när jag kom tillbaka vart det stallet igen. Vi fick i oss lite kvällsmat sedan och hade middagssällskap av Tobbe.

Nu har jag bäddat ner mig. Imorrn är det utsläpp igen.

Av Emelie - 18 augusti 2013 23:46

Imorse fick jag äntligen sova ut. Sedan var det upp och hoppa, äta frulle och bege sig till ridskolan, som hade öppet hus, för att möta upp Michaela och Oscar.


Oscar fick borsta på Twister, sedan vart det provridning på trähästarna. Han fick sitta på en riktig häst också, men det räckte :-)

Mitt i fikapausen fick Michaela rycka ut för att rädda en stackars fågelbebis som irrat in sig i ridhuset och trasslat in sig i persiennen.


Han kom ut och kunde flyga iväg.

Det var en trevlig tillställning och Oscar verkade nöjd. Jag rullade hemåt sedan, bara för att mötas av J och Micke som skulle hem till M & M för att måla. Sagt och gjort. Vi åkte dit och packade ur lite grejer, åt lunch, fikade och målade taklister.

Härligt.

Nu ska jag natta ner mig i sängen så jag är redo för morgondagen.

Av Emelie - 18 augusti 2013 23:36

Vid detta besök hittade vi mycket intressant. I ladugården fanns mycket kvar, och hängde eller stod förmodligen där det lämnats när det sist användes. Jag fick med min några saker hem; en koskälla och ett gäng plåtburkar.

I gammelstugan fanns en kista, daterad 1869. Den fick dock vara kvar. Men fin var den.

Av Emelie - 18 augusti 2013 23:30

I går åkte vi på utflykt. Vi skulle besöka min farmors barndomshem och träffa släkt. En nätt liten resa på 30 mil, enkel resa.

Farmors syster, som bodde i huset hela sitt liv, gick ju bort i våras. Hon hade ingen egen familj utan pappa och hans kusiner är de som får ärva. Hur det blir med själva huset vet vi inte än. Men det är en vacker plats.


Lillstugan.
Där bodde farmor sina första år. Sedan byggdes det stora huset och blev boningshus. Lillstugan har använts av lottakåren under kriget, vart uthyrt till en konstnär och blivit garage.

Fd. Spisen.

Stora huset och ladugården.

.


Högt beläget dass.

Gården.

Ovido - Quiz & Flashcards