emmeny

Alla inlägg under augusti 2013

Av Emelie - 5 augusti 2013 23:23

Dagen har, förutom stall, bjudit på följande;

Pluggeri pluggera.
Stjärnan Emelie hade visst förträngt att hon har en tenta due next week. Nog för att jag hade börjat men sedan var det ju sååå långt fram i tiden. Nu är det inte långt fram i tiden så jag har lite att pyssla med kan man säga.

Shopping,
dvs den mindre roliga storhandlingen. Jättekul. Fick dock sällis av syster så jag plockade upp henne och mötte upp J på Maxi. Det gick faktiskt ganska smidigt.

Leverans!
Fast inte riktigt. Mina efterlängtade ridbyxor har anlänt men inte hem till mig utan ligger i väntan på instruktioner kvar på terminalen. Snacka om omständliga rutiner. Jag får ringa imorgon. Vill ha nu! (Helst för två veckor sedan..)

Men ja, inte så mycket att klaga på. Ligger nu på -11 kg trots ökad muskelmassa. Magen är i fas just nu. Vi har bestämt oss för ny bil, på riktigt. Dock lite dyrare än tänkt men bättre. Så jag får börja spana på allvar nu.

Och Rebecca, om du läser så ha absolut INTE dåligt samvete för det jag skrev i förra inlägget :-)

Av Emelie - 5 augusti 2013 23:07

Idag hade jag Rebeccas hästar så jag gick ut och mockade åt dem och Mary. Framåt kvällen gick jag ut och packade mat och packade då åt Arkitekt och Myrra också. Tanken var att jag skulle rida efter att jag fått mat, men jag tror mina muskler behöver vila lite. Låren klarar nog ett ridpass men jag tror att jag slitit på lite för hårt med mina biceps. Jag har ju haft lite semester från stallarbetet under sommaren och nu har jag kört igång igen. Envis som jag är tar jag ju inte en hästs påsar åt gången, utan minst två. Nu får det bli låg intensiv träning ett tag. ;-) Max fyra påsar per vända, tills jag är back in shape så att säga.


Dagens mysigaste ögonblick hade Mary och Leffe i hagen. Efter nästan ett och ett halvt år tillsammans har Mary kommit på att man kan klia varann.

Av Emelie - 5 augusti 2013 00:09

Idag var det Kashi-dag och dagen till ära skulle vi få lite coachning av Rebecca. Som tur var kunde min syster även filma så jag kunde betrakta och begrunda.

Från själva passet tar jag med nog massor givetvis. Men mest följande; att våga kräva istället för att bara be. Mer träning och jäklar anamma så får jag nog till det.

Bild från de 30 min film jag tittat igenom :-)

Videorna var väldigt intressanta att se. Även där tar jag med en del och främst vad jag gör med mina ytterskänklar, Hallå? Jobba vidare där! Det brister lite i fokus och i koordinationen ibland också.

Annars är jag nöjd med passet. Det går framåt kan vi säga :-)

Av Emelie - 4 augusti 2013 23:57

Idag har jag haft århundradets träningsvärk i baksidan av låren. Sånt man kan drabbas av när man rensar ogräs. Min rörelseförmåga var något begränsad där på morgonkvisten.

Jag slutförde iaf min skoluppgift och tror att den vart rätt så bra.

På eftermiddagen hämtade jag min syster så hon fick komma ut och se sig om i vida världen. Vi drack kaffe och saft och beundrade grusplanen framför huset. Sedan tyckte hon att hon skulle bjuda på pizza. Så vi hämtade lite sådant från Skeppet.

Sedan fick min syster glatt vara förste filmare när jag tränade för Rebecca. Mer om det senare :-)



Robbie var glad att min syster kom så han hade nån att hänga med.

Jag körde hem henne här på kvällningen och har sedan dess mest pustat ut.

Av Emelie - 4 augusti 2013 14:52

Det där med att somna ovaggat visade sig vara en lögn. Jag slumrade ytterst ytligt. Vaknade till om och om igen. Halv tre var jag klarvaken och svettig. Drog av mig skjortan jag sov i men det hjälpte föga. Öppnade fönstret, men det hjälpte inte heller. Sedan vaknade J och gick upp på toa. Då öppnade jag fönstret på vid gavel och satte mig där. När han kom tillbaka startade han Acn så det äntligen vart lite svalare.

Ungefär fyra somnade jag nog. Vaknade igen vid halv nio. Lyxigt.

Av Emelie - 4 augusti 2013 00:45

Idag.. Vart inte som planerat. Tog sovmorgon men kom igång snabbt trots värmen. Drack lite kaffe och åt lite frulle.

Fick sällskap vid bordet.


Tog tag i lite plugg. Imorgon blir det finslipning. Jag kom av mig, på grund av detta:


Svågern kom förbi med grävskopan för att gräva bort de gamla rabatterna. Så det roade vi oss med under eftermiddagen.


Traktorn fick användas för att gräva ur lite jord och skopa i grus.

Numer är det fint med grus hela vägen fram till huset med en grusgång som leder till uteplatsen.


Mycket nöjd med dagens arbete. Tyvärr hade jag ingen före bild på telefonen.

När vi slitit ut oss där i hettan gick jag ut och gjorde stallet. Mary hade kommit in tidigare så jag släppte ut henne en liten stund. När alla var färdiga med stallsysslorna och grusgångsrensning, grillade vi lite korv.

Framåt senkvällen började det åska. Dock på håll men det var fantastiska blixtar. Satt och tittade på dem under mer än en timme. Kom på att jag skulle försöka fota, men då hade det mesta redan dragit förbi. Därför blev det lite halvdant.


Lite si så där kan man säga. Nu ska jag hoppa i kojs. Lär somna ovaggat. :-) imorgon blir det två ridpass och plugg.

Av Emelie - 2 augusti 2013 22:59

Imorse hade jag ju utsläpp. På vägen ut passade jag på att beundra de minsta krabaterna på Ekeby.


Släppte ut alla kusar, mockade och sopade. Sedan gick jag in och läste Lgr 11 (läroplanen) på engelska, mest då kursplanen i just engelska. Försökte luska ut hur jag ska lösa min uppgift. Tiden rullade på och plötsligt var jag väldigt hungrig. Fixade lite lunch och gick ut till Mary. Hon gillade inte hettan eller bromsen så mycket så hon fick komma in.

Resten av eftermiddagen spenderade jag med planerande av lektionen. Nu tror jag att det börjar likna något. Så imorgon skriver jag klart den. På kvällen åkte vi till Max då vi båda var sjukt hungriga och ingen orkade laga mat.

Av Emelie - 2 augusti 2013 22:49

Den förväntade träningsvärken kom med buller och bång. Att man kan ha träningsvärk i halsmusklerna visste inte jag förrän idag. Mary kände nog sig lika mör. Men, ingen vila här inte. I allafall inte idag.

Nu var det ju dock så att det sista rena schabraket var något genomsvettat igår. Det blev förvisso tvättat rätt omgående men hann heller inte torka. Så vi satsade på tur som skogstomtar. Mary iförd ett träns, jag iförd shorts. Vi svassade runt i paddocken en liten stund, mest för att känna på läget. Start och stopp och sånt där nödvändigt. Det gick rätt bra, trots träningsvärk och kramp i låret.

.


Mary var lite smått svullen i benen idag så hon fick sova med sockor. Paddar fick hon låna av Angel. Gröna och rosa. Trendigt.

Ovido - Quiz & Flashcards