emmeny

Alla inlägg under juli 2013

Av Emelie - 23 juli 2013 23:43

Denna dag har, förutom lite stall, ägnats åt högst vardagliga sysslor. Vi hade en nattgäst här som har pysslat i trädgården. Min fina uteplats hade förvandlats till en djungel men detta rådde han bot på under gårdagen och idag. Hur som så såg jag till att han fick en stadig frukost; ostomelett och en stor kanna kaffe. Jag fick också i mig lite omelett men sedan satte jag igång att baka lite. Jag tänkte som så, att är det någon som kommer på torsdag så kan det vara gott med fika. Så jag gjorde mockarutor först och sedan en annan variant, utan choklad men med hallon i glasyren. Det vart så där. J tyckte den var god. Sa han..


Mitt på dagen fick vi besök av Michaela och Oscar. De kom lagomt till att första kakan var färdig. Perfekt ju! Vi fikade och pratade. Undersökte om det hade poppat upp några klubbtävlingar eller pay & rides, men icke. Vi får träna på och se om det kommer någon. Annars får det bli en lokal.

På seneftermiddagen åkte jag och maken till City gross. Han ville så gärna ha sin vitlöksdressing och den finns ju bara där. Kom hem med en massa annat också; konstigt. Han insisterade på att köpa ballonger och serpentiner. Jaja.

Medan han spelade sedan tittade jag på en film. Ibland är det skönt med såna dåliga komedier, men denna var nog lite åt det sämsta hållet.

Av Emelie - 22 juli 2013 23:42

Jag var uppe med tuppen imorse för att släppa ut hästarna. Alla skötte sig fint utom en, höll på att bli överkörd. Skickade ett paniksms till min hovslagare som kunde komma på eftermiddagen. Tur! Jag hade egentligen tid nästa vecka men Marys hovar hade vuxit grymt mycket.

Strax före tre gick jag ut och mötte henne. Mary fick nya skor och en godis när det var färdigt. Sedan klädde vi på oss och tog ett dressyrpass. Det började jättebra, men någonstans på mitten hade vi en hetsig diskussion. Vi hade inte alls samma åsikter om gångart, form eller tempo. Så vi provade något nytt; tölt med inslag av stepp. Det hela var Marys idé, jag var inte helt frälst och menade bestämt på att det inte förekommer i något dressyrprogram. Hon tyckte att det borde vara med i alla. Till slut blev vi iaf sams och kunde trava av, i bra tempo och bra form.

Dagens bonus blev ett pass på Myrra, Rebeccas mammas sto. Eftersom jag skulle ridit Kashi igår men då hon var lite halt härom dagen så fick jag välja mellan NV och Myrra istället. NV har jag ju provat en gång och det var ju sjukt kul men nu passade jag på att välja Myrra, prinsessan kallad.

Det var ett helt okomplicerat men givande pass. Hon var väldigt lyhörd och mjuk. Alla gångarter var hemskt bekväma. Vi får se, hon kanske blir till låns fler gånger.

Av Emelie - 21 juli 2013 23:01

.. Grattis på min namnsdag idag. Nästa infaller på onsdag.

Av Emelie - 21 juli 2013 22:59

Igår eftermiddag bar det av till Michaela och Micke för lite köksmontering. Det blev en mycket trevlig kväll/natt/morgon. Michaela och jag skruvade ihop och grabbarna skruvade upp.


Fram tills klockan var halv fyra höll vi på, sedan tog vi nattmål och gjorde i ordning för att sova ett par timmar.

Det kan vara riktigt kul att bygga kök. Även om det är ett IKEA-kök som kräver att du tom monterar ihop benen.

Av Emelie - 20 juli 2013 17:54

Mary är ju en ganska kraftig häst, mycket muskler har hon. Förra sommaren vart hon ganska rund på betet och vi körde hård bantning under hösten.

I våras lade jag upp denna bild på skillnaden mellan då och då så att säga.


Nu går hon ju på bete igen. Och jag får ofta höra att hon är rund. Detta år får hon ju dock bara gå några timmar om dagen. Det är lätt att man blir hemmablind eftersom man ser henne varje dag.

Igår var Suss här och hälsade på. Hon har ju inte sett Mary på ett par månader. Det första hon utbrister är "Men vad smal hon är!"

Så igår tittade jag på henne med nya ögon. Och ja, det är en smal Mary. Inte för smal utan lagom. Man känner revbenen och rumpan är bara en massa muskler. Magen är inte en ballong utan alldeles lagom. Och detta trots att det är högsommar!

Fina fina Mary.

Av Emelie - 19 juli 2013 23:45

Förra veckan fick vi tillökning i Ekeby, fem små kycklingar såg dagens ljus.

Nu har de vuxit till sig och är så här sjukt söta.

Rebecca tog den fina bilden när vi var där och hälsade på de små.

Av Emelie - 19 juli 2013 18:26

Imorse när alla hästar kommit ut fick Mary vara dressyrhäst igen.

Hon var föga imponerad av att få på sig en sadel så tidigt på dagen.

Men ut i ridhuset kom vi minsann. Jobbade rätt länge i skritt eftersom damen plötsligt glömt bort hur man gör en halt. Så en massa halter blev det. Och skänkelvikning, öppna och sluta. Sedan travade vi. Och gjorde samma övningar. Mary var faktiskt hur fin som helst.

Tillbaka i stallet plockade jag fram grejer och så lastade vi på transporten. Mary hade bråttom in för att se vad det var för äventyr vi skulle på.

Bästa Rebecca skulle ju köra oss till Strömsholm för spruta nr 2. Det tog tid där. Alla veterinärer var upptagna så vi fick vänta en och en halv timme innan det hela var klart. Men nu så. Är hon grundad igen och vi är godkända för tävlingsbanorna!

Av Emelie - 19 juli 2013 07:34

Jag tycker det är väldigt besynnerligt vart tiden på morgonen tar vägen? Jag vaknar strax efter 6 och POFF; helt plötsligt är klockan halv åtta. Nu ska jag skynda mig ut med hästarna så jag hinner rida en liten stund :-)

Ovido - Quiz & Flashcards