emmeny

Alla inlägg under juli 2013

Av Emelie - 14 juli 2013 23:18

Jag hade bara snabbt läst igenom instruktionen för denna veckas studier. Och tolkade det hela som att det inte var någon inlämning denna vecka. Det var det. Upptäckte jag igår kväll. Jag hade alltså sparat lite väl mycket och länge kan man säga.

Spenderade därför kvällen igår med att läsa i böckerna, lyssna på web föreläsningar och göra grammatiska övningar.

Till frukost imorse läste jag denna artikel. Och sedan tittade jag på ett samtal mellan två av lärarna. Till slut blev iaf uppgiften inspelad och inlämnad, och del 2 formulerad till gruppen (grupp och grupp, duo tydligen). Så där ja. Trevlig helg!

Av Emelie - 14 juli 2013 10:47

Igår åkte jag och sis på en spontan loppisrunda. Dock hann vi bara med tre ställen, men ändå.

Först var vi till Läkarmissionens second hand på Bäckby. Jag köpte den här;

Och det var också allt jag fick med mig hem denna gång.

I Kolbäck hittade jag dock en vacker ljusstake men jag orkade inte gå och ta ut pengar. Vi avslutade det hela med en stopp på Lustigkullagrillen för lite lunch. J mötte upp oss där också. Sedan åkte vi hem till mig och drack kaffe.

Av Emelie - 13 juli 2013 19:03

Igår skulle vi jobba vidare med det vi gjorde i förrgår. Mary var inte imponerad. Hon kan minsann visa ett ordentligt rasande humör. Vi blev sams till sist. Men innan dess hade hon gjort sitt bästa för att demonstrera alternativa övningar och gångarter.

Idag har hon fått vila. Och imorgon har jag två tjejer att rida.

Av Emelie - 13 juli 2013 00:34

....
Jag hade då nyss skrivit en novell om min dag. Med bakning, läsning, grillning och bilsökande. Och så "skulle jag bara" och allt försvann. Bajs. Så kan man säga. Bajs.

Av Emelie - 13 juli 2013 00:24

Hela veckan har jag vart nervös för denna morgon. Kommer jag försova mig? Ja men tanke på att det var ett par veckor sedan jag senast hade utsläpp kändes det som oddsen var rätt höga. Men, jag vaknade! Dock var jag lite senare ut än normalt. Och, jag hade missat den lilla detaljen att fem av hästarna skulle ha flugtäcke. Jag förstår användandet av flugtäcken och jag har inga som helst problem med att det används. Mary har ju ett. Nog för att jag drar mig för att klä på henne det, regnrisk bland annat. Den största anledningen till att jag inte är ett fan av föugtäckessäsongen är dock pysslet med att klä på dem. Det tog lång tid att släppa ut imorse kan jag säga. Men till sist var en drös hästar ute i gräset.

Av Emelie - 11 juli 2013 23:17

Min dag i övrigt har vart lugn. Jag har mest läst idag faktiskt. Sådana dagar behöver man ibland.

Lite har jag pysslat hemma också. Satt upp mina tavlor i salen bland annat. Lade på duken (ostruken) och satte dit de nya ljusstakarna.

Av Emelie - 11 juli 2013 23:12

Idag tog jag och Mary ett pass i ridhuset. Det kändes som ett svalare och trivsammare alternativ helt enkelt. Planen för dagen var enkel (eller kan iaf tyckas så): framåtbjudning i traven. Lilla damen i fråga har nämligen enhälligt beslutat att det finns två alternativ. Full galopp eller inget alls. Och jag vill jobba vidare på hennes form i traven. Därav en viss meningsskiljaktighet i frågan.

På shoppingrundan igår köpte jag ett dressyrspö. Mary är inte något fan av det attributet trots att jag aldrig använt det på henne, enbart haft det i handen vid något enstaka tillfälle. Men eftersom hon nu inte lyssnat för fem öre kändes det som att det fick bli så.

Vårt ridpass började bra. Hon klev på fint i skritten, även när jag tog tyglarna och krävde lite mer. Fram i trav, jättefint det med. I stort sett hela passet gick bra. Utom någonstans dör i mitten då hon körde tölt blandat med några andra konstiga moves. En gång fick jag peta till med spöet. Och då var det verkligen peta. Annars var hon mycket framåt.


Jag är mycket nöjd med passet idag. Vi tog en promenad sedan runt gården och jag tänkte att vi kanske kunde få med posten. Men jag nådde inte.

Tog en bild för att se frökens mage. Nog är hon lite rund allt men inte alls som hon var den här tiden förra året.

Av Emelie - 11 juli 2013 01:41

När jag släppt av storasyster fick jag ett meddelande från J att maten var klar. Jag rattade hemåt med mina kassar och satte mig direkt vid en dukat bord. Men först överlämnade jag de tjusiga whiskyglasen jag köpt. Vi åt rallysallad (Js specialrätt) med olympiabröd.

När vi var mätta gick jag ut till stallet och fixade åt fröken. J hjälpte mig att ta in Cindy och Angel som var kvar ute. Jag sopade, kvällsfodrade och pratade lite med Rebecca. När jag kom in igen plockade jag undan mina inköp och plockade ur diskmaskinen. Sedan åt vi lite wienerbröd (pinsamt mycket såna idag).

Vi satte oss i bilen och for till Michaela och Micke. Hade med oss en bortlåna som J hade lånat och Oscars present. Vi kom nyss hem. Jag assisterade Michaela med att tvätta taket och J assisterade med att riva kök. För damernas del vart det ett och annat glas vin också. Trevligt som alltid!

Nu ska jag vila ögonen lite. Och hoppas att ridpasset blir lysande imorrn :-)

Ovido - Quiz & Flashcards