emmeny

Alla inlägg under juli 2013

Av Emelie - 18 juli 2013 23:25

Idag fick Mary vara dressyrhäst på kvällen. Red delar av ett program samtidigt som jag hade sitsträning. Hon var sjuuukt fin i traven i höger varv. Jobbade lite mer med tempot i traven sedan samt lite slutor i trav. Det var en mycket duktig tjej! Vi avslutade i ridhuset med galopp, där jag i det högra varvet kunde få igenom lite mer och kräva lite mer än förut.

Min insats är jag också nöjd med. Bättre sits och inverkan idag och en bra handställning.

När vi galopperat kom Rebecca och Leffe. De skulle ut på tur så vi följde med runt vallen och joggade av lite.

Helt underbart ridpass idag! Imorgon blir det workout på morgonen för sedan åker vi till Strömsholm och vaccinerar :-)

Av Emelie - 18 juli 2013 23:18

När man bloggar från mobilen, läs gärna igenom vad du skrivit innan du postar. Så slipper man fel som "hjärtattack" när det man egentligen skulle skiva var "hjärtat var varmt".

Av Emelie - 18 juli 2013 23:15

Jag vaknade tidigt imorse. Då hade jag armen om en katt som låg på mitt täcke. Själv frös jag. Men hjärtattack varmt. Älskade lilla katt.

Jag klev upp och gjorde mig lite kaffe innan jag knatade ut i stallet. Skickade ett grattis-sms till syster också, som fyller år idag. I stallet var alla hästar på benen, utom NV som hade sovmorgon.


Trött kille


Det tog en nästan timme innan alla var ute men då hade jag fyllt på vatten också. Mockade åt Mary och åt Rebeccas när jag ändå var i farten. Gick in och roade mig. Sedan fastnade jag i min bok ett par timmar när jag ätit lunch.

Syster skulle uppvaktas där på eftermiddagen så jag fixade fikabröd och en blomma sedan for jag dit. Mamma, pappa och Milla kom strax därefter. J kom dit från jobbet och sedan även bror med fru. Trevligt!


Ludde var på plats!

Av Emelie - 17 juli 2013 22:51

Idag vart en sån där spontandag. Jag vaknade tidigt, trots att jag inte sovit så många timmar inatt. Duschade och hängde in kläder i garderoben.

Hade ett samtal med syster. Hon ville till frisören och jag tyckte vi skulle åka på äventyr. Åkte och plockade upp henne och for till frisören på Maxi. Av med massa hår vart hon. Sedan gick vi in på chili en sväng men hittade inget kul. Min mage kurrade och eftersom min syster fyller imorgon tyckte jag att det var på sin plats att bjuda henne på lunch.

Vi hann med två loppisar i Västerås. På den andra hittade jag en tavla. Men den var inte till salu, skumt tillvägagångssätt kan jag tycka. Synd, för jag har en annan tavla av samma konstnär. Stannade till på glada hästen också men där fanns inget roligt.

Det här var kul att komma ut till. Jäkla pajaser!


Jag övertalade syster att åka till Kolbäck sedan då jag såg en smidesljusstake där i lördags. Den skulle ha vart SÅ fin på öppna spisen i salen. Den fanns kvar men jag var tveksam på bredden. J fick mäta spisen och det hade inte gått. Synd på den :-/ Rullade snabbt förbi hemma hos mig för att se till om Mary fått mat. Hon var fortfarande ute. Ensam :-( Tog in henne och gav hö. Sedan körde jag hem systern och tog en kaffe där.

Av Emelie - 16 juli 2013 23:23

Min syster skickade mig ett meddelande här om dagen där set stod;

I kväll åkte jag dit för att se vilka fynd jag kunde göra. Eller, egentligen åkte jag dit för att dricka kaffe. Detta var ju en trevlig bonus. Tre fullproppade kassar med kläder. Och allting passade, allt utom en kavaj. Man tackar så ödmjukast.

Många plagg var toksnygga och passar alla tillfällen. Andra är sådana bra vardagsplagg medan några blir bra i stallet. Hur som så var det bra kläder alltihop.

Tack syster!

Av Emelie - 16 juli 2013 16:44

Nu är det ju som så att stallivet kräver en del jobb. Ett av dessa jobb är det faktum att stallet ska tvättas och ev målas varje år. Här gör var och en sin egen box. Av någon anledning började jag mocka ur permanentbädden igår. När den var ute, tänkte jag att det kanske var lite bra att skura när boxen ändå var tom. Och sedan tänkte jag. Hm undrar om det inte är lika bra att måla nu när den ändå är ren. Och så vart det. 6 timmar senare var jag nästan klar.

Mary var inte nöjd med att spendera natten i en annan box.

Av Emelie - 14 juli 2013 23:35

Idag hade jag Rebeccas hästar då hon åkt bort. Jag var ut hyfsat tidigt och mockade, sedan gick jag ut igen när de fått eftermiddagsmaten. Fixade hö och kraftfoder sedan var det dags för första ridpasset.

Började med Kashi. Hon var väldigt pigg så jag jobbade lite övergångar, tempo och halter. Det vart riktigt bra känsla på slutet.

- Paus för mat -

Sedan var det Marys tur. Jag ville inte nöta i dressyren så jag ställde upp ett mini-hinder, typ 40 cm. Alldeles lagom för att jobba galopp på ett lite roligare sätt. Hon hoppade fint och hade en härlig bjudning. Galopperna i båda varven var kanon och fattningarna klockrena. Traven både före och efter var också super! En mycket nöjd ryttare med andra ord:-)

Ovido - Quiz & Flashcards